“ALPOMISH” MUSIQALI DRAMASIGA AYRIM CHIZGILAR - Nurillo Eminov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mustaqillik yillarida “Alpomish” dostoni asosida yaratilgan spektakllar garchi folklorga tayangan bо„lsa-da, davr talabidan kelib chiqib, jamiyat oldiga qо„yilgan qadriyatlarga hamda milliy о„zlikka munosabat nuqtayi-nazaridan talqin qilindi. Dramturg va rejissyorlar bu borada о„z sо„zlarini aytish uchun ham eposga yondashdilar. Mazkur maqolada “Alpomishning qaytishi” spektaklining turli yillarda sahna yuzini ko„rgan variantlari tahlil qilinadi.