Transchegaraviy suv resurslari: O„zbekiston va Markaziy Osiyo davlatlari o„rtasidagi huquqiy muammolar va ularning yechimlari - Tangirqulov Muzaffar Doniyor o‟g‟li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O‗zbekiston va Markaziy Osiyo davlatlari o‗rtasida mavjud bo‗lgan transchegaraviy suv resurslariga oid huquqiy muammolar tahlil qilinadi. Amudaryo va Sirdaryo kabi daryolardan foydalanishda yuzaga kelayotgan ziddiyatlar, xalqaro huquq normalari va mintaqaviy shartnomalar asosida ko‗rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada mavjud huquqiy bo‗shliqlarni bartaraf etish bo‗yicha takliflar beriladi hamda samarali mintaqaviy hamkorlik yo‗llari ko‗rsatiladi.