Iqlim o’zgarishi sharoitida O’zbekiston Respublikasida tabiiy resurslardan foydalanishning huquqiy asoslari, qonunchilik tahlili - Xamidullayev Boboxon Orifjon o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur ilmiy ishda O‗zbekiston Respublikasida iqlim o‗zgarishining tabiiy resurslarga ta‘siri va ularni boshqarishdagi huquqiy mexanizmlar tahlil qilingan. Xususan, ekologik qonunchilikning zamonaviy holati, yer, suv, yer osti boyliklari kabi resurslardan foydalanishga doir normativ-huquqiy hujjatlar hamda xalqaro tajriba bilan solishtirma tahlil o‗tkazilgan. Shuningdek, mavjud qonunchilikda uchraydigan muammolar aniqlanib, ularni takomillashtirish bo‗yicha takliflar ishlab chiqilgan. Ishda O‗zbekistonning iqlim siyosati, barqaror rivojlanish maqsadlari bilan uyg‗unlashgan yondashuvlar alohida ko‗rib chiqiladi.