YOSH VA IRSIYATNING SUYAK O’SISHIGA TA’SIRI - Yuldasheva Durdona Mamatmurod Qizi; Bekmirzayev Eshquvvat Ro’ziboyevich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada yosh va irsiy omillarning suyak o‘sishi, rivojlanishi hamda umumiy skelet salomatligiga qanday ta’sir qilishi yoritilgan. Unda suyak hosil bo‘lishining biologik mexanizmlari, inson hayotining turli bosqichlarida suyak o‘sishining bosqichlari va genetik omillar suyak massasiga qanday ta’sir qilishi haqida ilmiy manbalarga asoslangan holda izohlar berilgan.