DEPRESSIYA VA XAVOTIR - Inogamova Shaxzoda Raximovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Depressiya va xavotir (anksiyete) inson ruhiy salomatligiga jiddiy ta’sir ko‘rsatadigan keng tarqalgan holatlardir. Ularning o‘zaro bog‘liqligi va birgalikda uchrashi ko‘plab tadqiqotlarda ko‘rsatilgan. Ushbu maqolada depressiya va xavotirning klinik xususiyatlari, ularning o‘zaro aloqalari, rivojlanish mexanizmlari va davolash usullari tahlil qilinadi.