TRAVMA VA POST-TRAVMATIK STRESS BUZILISHI (PTSB) - Inogamova Shaxzoda Raximovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada travma va post-travmatik stress buzilishining (PTSB) asosiy tushunchalari, sabablari, simptomlari va zamonaviy tadqiqotlar asosida davolash usullari ko‘rib chiqiladi. PTSB jismoniy va psixologik travmalardan keyin yuzaga keladigan psixiatrik kasallik bo‘lib, uning aniqlash va davolashning dolzarbligi oshib bormoqda. Maqolada so‘nggi ilmiy ma’lumotlar tahlil qilinib, PTSB bilan kurashishda psixoterapiya, farmakoterapiya va integrativ yondashuvlar muhimligi ta’kidlanadi.