Mintaqaviy hamkorlikni mustahkamlashda ikki tomonlama munosabatlarning tutgan oʻrni: Oʻzbekiston va Qozogʻiston Respublikalari misolida - Kamoliddin Sulaymanov Tohir o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Qozog‟iston Respublikasi va O‟zbekiston Respublikasi chegarasini demilitatsiya qilish bosiqichlari va uni yakunlovchi hujjatlar to‟g‟risida so‟z boradi. Shu o‟rinda maqolada bu jarayonda qillingan ishlar va qabul qilingan hujjatni ratifikatsiya qilish bosqichlari haqida atroflicha fikr yuritilgan.