O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA ISHLAB CHIQARILAYOTGAN FILTR TO‘QIMALARINING XOM ASHYO BAZALARI TADQIQI - Yangiboyev Ruziboy Mukumovich; Allaqulov Begench Ravshan o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O„zbekiston Respublikasida filtr to„qimalarini ishlab chiqarishda foydalaniladigan xom ashyo bazalari o„rganilgan. Tabiiy va sun‟iy tolalarning xossalari, ularning kombinatsiyalash imkoniyatlari, mavjud ishlab chiqaruvchilar hamda ilmiy-texnik imkoniyatlar tahlil qilingan. Maqola sanoat korxonalarida foydalanilayotgan filtr materiallarining samaradorligini oshirish uchun mahalliy xom ashyo manbalaridan oqilona foydalanish masalasiga bag„ishlangan.