IKKINCHI JAHON URUSHIDA YALTA KONFERENSIYASI QARORLARI VA UNING TARIXIY AHAMIYATI - Юлдашова Мариябиби Николаевна (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada 1945-yil fevral oyida bo‗lib o‗tgan Yalta konferensiyasining asosiy qarorlari, ishtirokchi davlatlar — SSSR, AQSh va Buyuk Britaniya yetakchilari o‗rtasidagi kelishuvlar va ushbu uchrashuvning Ikkinchi Jahon urushidan keyingi xalqaro siyosiy tizimga ta‘siri yoritilgan. Yalta konferensiyasi natijalari Yevropaning urushdan keyingi taqsimotida, BMTning tashkil etilishida va Sovuq urushning boshlanishida muhim rol o‗ynagan.