БУХОРО ВОХАСИНИНГ ЎТЛОҚИ АЛЛЮВИАЛ ТУПРОҚЛАРИ ШАРОИТИДА ТАКРОРИЙ ЭКИНЛАР ЕТИШТИРЛГАН ТАЖРИБА ДАЛАСИНИНГ ДАСТЛАБКИ АГРОТЕХНИК ТАДБИРЛАРИ - О.У.Муродов; О.М.Юсуповa (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ушбу мақолада Бухоро воҳасининг ўтлоқи аллювиал, ўртача даражада шўрланган, механик таркибига кўра ўрта қумоқ, сизот сувлари сатҳи 2,0-2,5 метр, минерализацияси 2,5-3,0 г/л бўлган тупроқлар шароитида такрорий экин сифатида экилган тариқ ва кунгабоқарни экинларини кам минераллашган зовур сувлари билан суғорилган ҳамда Нанокремний ва AMINOSID Universal Si биопрепаратларини қўллашнинг ерларнинг дaстлaбки aгрoкимѐвий тaвсифи, тупроқнинг ҳажм массаси, унинг сув ўтказувчанлиги ва намлиги ҳақида маълумот берилган.