RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA NOTURAR JOY OBYEKTSLARINI BAHOLASH FAOLIYATINING TAKOMILLASHTIRISH YO’LLARI - Axmedova Nilufar Shuxratovna; Hajiboyeva Kamola Baxtiyor qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada ko‗chmas mulk obyektlarini, xususan, noturar joy obyektlarini baholashning takomillashtirish yo‗llari o‗rganiladi. Unda zamonaviy texnika va texnologiya va hozirgi kunda e‘tibor qaratilayotgan raqamli iqtisodiyot jarayonida baholash tizimlarini takomillashtirish yo‘llari yoritilib berilgan. Tadqiqot natijalari noturar joy obyektlari bahosining aniqligi va ishonchliligini oshirish, shuningdek, investitsion qarorlar qabul qilishda baholash faoliyatining rolini kuchaytirishga xizmat qiladi.