XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB ETISHDA AKSIYADORLIK JAMIYATLARINING EMISSIYA FAOLIYATINING ROLI: OʻZBEKISTON VA XALQARO AMALIYOT - Dilnozaxon Muxitdinova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda aksiyadorlik jamiyatlarining emissiya faoliyatining xorijiy investitsiyalarni jalb etishdagi oʻrni tahlil qilingan. 2021–2025-yillarga oid rasmiy statistik maʼlumotlar asosida emissiya hajmi, chiqarilgan aksiyalar soni hamda aksiyadorlik jamiyatlar sonidagi oʻzgarishlar baholandi. Xalqaro tajriba bilan solishtirilib, amaldagi muammo va yutuqlar aniqlangan, xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.