Tarixchi va pedagog olim Jumek O’rinboyev Asqarovichning Qoraqalpog’iston ta’lim tarixini o’rganishdagi roli - Mahmudova Nozima (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada tarixchi va pedagog olim, pedagogika fanlari doktori, professor, O‟zbekiston va Qoraqalpog‟istonda xizmat ko‟rsatgan fan arbobi Jumek O‟rinboyev Asqarovichning Qoraqalpog‟iston ta‟lim tarixini o‟rganishdagi faoliyati, kitoblari va izlanishlari haqida ma‟lumot beriladi. Shu qatorda ushbu maqolada Jumek O‟rinboyevning ba‟zi kitoblarining qisqacha tahlili ham yoritiladi.