XALQARO MEHNAT TASHKILOTINING INSON HUQUQLARINI TA‘MINLASHDAGI O ‘RNI - G ‘offorova Kamola Shuxrat qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Xalqaro Mehnat Tashkilotining ushbu davrda kasb etgan favqulodda ahamiyati, tashkilot tarixi va tuzilish tarkibi, shuningdek, tashkilot faoliyati haqida tavsif bilan tanishish mumkin. Shuningdek, mazkur ishda ushbu tashkilot hamda O„zbekiston Respublikasi hamkorligi masalasi ham yoritilgan bo„lib, mamlakatimiz tomonidan implementatsiya qilingan Xalqaro Mehnat Tashkiloti (bundan keyin matnda XMT) konvensiyalarining O„zbekiston Respublikasi qonunchiligiga implementatsiya qilish jarayoni tarixi, uning ahamiyati, nazariy-huquqiy asoslari va o„ziga xos jihatlari xususida fikr yuritiladi.