EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA HUQUQIY QADRIYATLARNING O‘RNI - SH.SH.Xudoyberganov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy muhitda shahsning ekologik madaniyatni shakllantirish jarayonida huquqiy qadriyatlarning o‗rni va ahamiyati yoritilgan. Muallif ekologik muammolarga qarshi kurashishda fuqarolarning huquqiy ongini va huquqiy madaniyat darajasini oshirish, atrof-muhitni muhofaza qilishga oid qonunlar hamda boshqa qonun osti hujjatlarini samarali ishlashini ta'minlash hamda barqaror rivojlanishga erishishda Konstitutsiya va qonun normalarida huquqiy qadriyatlar asosiy vosita sifatida qaralishi lozimligini asoslab beradi.