ANGREN KO‘MIR RAZREZIDA BORT USTIVORLIGINI KUZATISH MONITORINGI ASOSIDA MARKSHEYDERLIK TA’MINOTINI TAKOMILLASHTIRISH - Obidov Muqbil Inomjon o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Angren ko‘mir razrezida bort ustivorligini monitoring qilish orqali marksheyderlik ta’minotini takomillashtirish masalalari keng yoritilgan. Bort ustivorligini doimiy kuzatish va zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash orqali ishlab chiqarish xavfsizligini oshirish, avariya xavfini kamaytirish va mehnat unumdorligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilindi.