O‘ZBEK OMMAVIY RAQSLARI: RIVOJLANISHI VA XUSUSIYATLARI - Zoirov Ropijon Erkin o'g'li; Kasimov.N.K (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada o„zbek ommaviy raqslari taraqqiyoti, ularning xoreografik tuzilishi va badiiy-estetik xususiyatlari tahlil qilinadi. O„zbek raqs san‟ati doirasida ommaviy raqslarning o„rni, ularning ijtimoiy va madaniy hayotdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, bugungi kunda ommaviy raqslarning sahnaga moslashtirilishi, yosh avlod tarbiyasidagi roli va zamonaviy tendensiyalarga moslashuvi tahlil etilgan.