C# dasturlash tilida turli ma’lumotlar turlari va amallar bilan ishlash - Mirsaid Yusupov Abdulaziz og’li; Saydolimova Gulshanoy Umidjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada C# dasturlash tilidagi ma’lumotlar turlarining tasnifi,ularning xotira bilan ishlashdagi o‘rni va dasturlashdagi amaliy ahamiyati yoritilgan. Qiymat(value) va havola (reference) turlarining ishlash mexanizmi,ularning farqlari va dastur samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan.Har bir ma’lumot turi misollar bilan yoritilib,ularning dastur tuzilmasidagi funksional roli ko‘rsatilib berilgan.Shuningdek,maqolada dasturiy resurslardan oqilona foydalanish, xususan,Garbage Collector tizimining afzalliklari muhokama qilingan.Mazkur tahlillar C# dasturlash tilida samarali va barqaror dasturlar yaratishda ma’lumotlar turlarini chuqur anglashning ahamiyatini ko‘rsatadi.