C# DASTURLASH TILIDA METODLAR VA ULARNING PARAMETRLARI BILAN ISHLASH - Komilova Muxtasarxon Tursunboy qizi; Mirsaid Yusupov Abdulazizovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada C# dasturlash tilidagi metodlar va ularning parametrlari bilan ishlashga oid asosiy tushunchalar yoritilgan. Metodlar dasturiy kodni modulga ajratish, takrorlanadigan vazifalarni alohida funksiyaga aylantirish va ularni samarali boshqarish imkonini beradi. Maqolada parametrsiz va parametrli metodlar, qiymat orqali (value), murojaat orqali (ref, out) va o‘zgaruvchilar soni noma’lum bo‘lgan holatlar uchun (params) parametrlardan foydalanish usullari misollar bilan ko‘rib chiqiladi. Har bir metod turi va parametr uzatish mexanizmi amaliy jihatdan tahlil qilinib, dasturchilar uchun foydali tavsiyalar beriladi.