C# DASTURLASH TILIDA TAKRORLASH OPERATORLARI VA ULARDAN FOYDALANIB TAKRORLANUVCHI JARAYONLARNI DASTURLASH - Yusupov Mirsaid Abdulaziz oʻgʻli; Azizxonova Husnoraxon Latifxon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada C# dasturlash tilida mavjud bo‗lgan takrorlash operatorlari, ya‘ni for, while, va do-while operatorlarining sintaksisi, ishlash mexanizmi va amaliy dasturlashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, takrorlanuvchi jarayonlarni avtomatlashtirishdagi o‗rni, real hayotiy misollar bilan yoritilgan holda tahlil qilinadi. Statistik ma‘lumotlar asosida takrorlanuvchi algoritmlarning samaradorligi va qo‗llanilish sohalari ochib berilgan. Maqola ta‘lim, iqtisodiyot va sanoat sohalarida qo‗llanilishi mumkin bo‗lgan dasturlar bilan boyitilgan.