XORIJIY TILNI O‘QITISHDAGI DOLZARB METODIK, LINGVISTIK MASALALAR VA YONDASHUVLAR - Norqulov Mirali (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada xorijiy tillarni, xususan ingliz tilini o‗qitish sohasidagi zamonaviy metodik yondashuvlar va lingvistik masalalar tahlil qilinadi. Xalqaro tajriba va ilmiy manbalarga tayangan holda, kommunikativ hamda topshiriq asoslangan yondashuvlar, CLIL kabi integratsion metodlar, grammatik aniqlik va muloqotga yo‗naltirilgan o‗qitish orasidagi muvozanat kabi dolzarb masalalar ko‗rib chiqiladi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalar – raqamli ta‘lim platformalari, sun‘iy intellekt tizimlari, virtual modellashtirish (gamifikatsiya) – til o‗rgatish samaradorligiga ta‘siri yoritiladi. Maqolada keltirilgan dalillar, statistik ma‘lumotlar va xalqaro tadqiqotlar asosida xorijiy til ta‘limini takomillashtirish bo‗yicha xulosa va amaliy tavsiyalar beriladi.