O‘zbekistondagi ishlab chiqarish korxonalarida menejment samaradorligi holati va mavjud muammolar - O‘tamurodova Marjona Rafiqjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O‗zbekiston sanoat korxonalarida menejment tizimining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda samaradorlik darajasiga ta‘sir etuvchi omillar tahlil qilingan. Muallif mavjud boshqaruv muammolarini aniqlab, yirik va kichik korxonalarda zamonaviy menejment uslublarining joriy etilish holatini o‗rganadi. Korxonalarda klassik va innovatsion yondashuvlarning uyg‗unlashtirilishi, KPI, BSC, ISO kabi baholash uslublarining qo‗llanishi, rahbarlar va xodimlar salohiyatining rivojlanishi bo‗yicha takliflar berilgan. Shuningdek, menejment samaradorligiga ta‘sir qiluvchi huquqiy va institutsional asoslar ham yoritilgan.