Kichik maktab yoshidagi bolalarda tafakkur rivojlanishining o’zini-o’zi anglash jarayonlariga ta’siri - Rahimova Sabohat Bahodir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarda tafakkur rivojlanishi va uning o„zini-o„zi anglash jarayonlariga ko„rsatadigan ta‟siri psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tafakkurning rivojlanish darajasi bolaning o„ziga bo„lgan bahosi, shaxsiy identifikatsiyasi va reflektiv tafakkuri bilan qanday bog„liqligi tajriba asosida ochib berilgan. Maqolada Veksler testlari, “To„rtinchisi ortiqcha” metodi va Demboning o„z-o„zini baholash texnikasi asosida olingan ma‟lumotlar tahlil qilinib, ularning o„zaro bog„liqligi yoritiladi.