ILMIY FAOLIYATDA GENDER PSIXOLOGIYA VA UNING MAZMUN MOHIYATI - Begancheva Mahbuba Faxriddinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Gender psixologiyasi — differensial psixologiyaning boʻlimi boʻlib, insonning jamiyatdagi xatti-harakatlarining biologik jinsi, ijtimoiy jinsi (gender) va ularning munosabatlari bilan belgilanadigan modellarini oʻrganadi.