O’zbek va fransuz madaniyati o’rtasidagi taqqoslash asosida talabalarda madaniyatlararo muloqot ko’nikmalarini rivojlantirish - Muzaffarova Nodira Mardonovna; Ibrohimova Muxtasarxon Masumxon qizi; Salimova Kumushxon Talat qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada o‗zbek va fransuz madaniyati o‗rtasidagi asosiy farq va o‗xshashliklar tahlil qilinib, bu taqqoslash orqali talabalar orasida madaniyatlararo muloqot ko‗nikmalarini shakllantirish yo‗llari ko‗rib chiqiladi. Madaniyatlararo muloqot — bu zamonaviy taʼlimning muhim komponenti bo‗lib, u talabalarni boshqa madaniyat vakillari bilan to‗g‗ri, hurmatli va samarali aloqa o‗rnatishga tayyorlaydi. Tadqiqotda til o‗rganish jarayonida milliy qadriyatlarni solishtirish, stereotiplarni bartaraf etish va tolerantlikni oshirishga qaratilgan metodlar yoritiladi.