FOND BOZORIDA SUG’URTA KOMPANIYALARINING O’RNI - Djalolov Ilxomjon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Sug’urta kompaniyalarining faolligi fond bozorini rivojlantirishga qanday yordam berishi, ularning yirik sarmoyador sifatida bozorni barqarorlashtirishga qo‘shadigan hissasi tahlil etiladi. Iqtisodiy o‘sish va moliyaviy barqarorlikni ta’minlash uchun sug’urta kompaniyalarining fond bozoridagi ishtirokini kuchaytirish, o‘z navbatida, respublika iqtisodiyoti uchun qo‘shimcha investitsiya manbalarini yaratishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, davlatning regulyatsion siyosatining ahamiyati, fond bozorini tartibga solish va sug’urta kompaniyalarining ishtirokini qo‘llab-quvvatlashdagi roli ham ko‘rib chiqiladi.