SAN’ATSHUNOSLIK FANINING PAYDO BO‘LISHI - Raximjonov Maxmudjon Axmadjon oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada san‟atshunoslik fanining tarixiy shakllanish bosqichlari, uning falsafa, estetika va madaniyat bilan uzviy aloqasi yoritilgan. Qadimgi davrdan to zamonaviy davrgacha bo„lgan san‟atni o„rganish jarayonining rivojlanishiga diqqat qaratilib, bu fan sohasining ilmiy yondashuvlar asosida qanday shakllanib borganligi tahlil etiladi. Shuningdek, san‟atshunoslikning ijtimoiy va madaniy ahamiyati haqida ham fikr yuritiladi.