O‘zbekistonda Tijorat Banklarining Moliyaviy Barqarorligini Ta’minlashda Strategik Boshqaruvning Roli - Alisherova Shaxnoza Yusufjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O‗zbekiston tijorat banklarining moliyaviy barqarorligini ta‘minlashda strategik boshqaruvning ahamiyati tahlil qilinadi. Moliyaviy xavflarni boshqarish, kapital yetarliligi, likvidlik darajasini barqaror ushlab turish hamda samarali boshqaruv qarorlarini qabul qilish orqali banklarning uzoq muddatli barqarorligi ta‘minlanishi ko‗rsatiladi. Tadqiqotda xalqaro tajribalar bilan bir qatorda O‗zbekiston bank tizimidagi mavjud muammolar va rivojlanish istiqbollari yoritilgan.