Zamonaviy rahbarlikning asosiy psixologik tushunchalari - Ro’ziqulova Amina Tatliboyevna; Ahmadova Mahfuza Hamza qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy rahbarlikning asosiy psixologik tushunchalari, rahbar va xodim o‘rtasidagi munosabatlar, motivatsiya, emotsional intellekt, liderlik uslublari, qaror qabul qilish jarayonlarida psixologik omillarning roli tahlil qilinadi. Bugungi kunda samarali boshqaruv zamonaviy psixologik yondashuvlar bilan chambarchas bog‘liq ekani ta’kidlanadi. Maqola rahbarlar, psixologlar va inson resurslari sohasi mutaxassislari uchun amaliy ahamiyatga ega.