AYOLLAR BANDLIGINI TA’MINLASH VA TADBIRKORLIK FAOLIYATIGA JALB QILISH MEXANIZMLARI - Julibekova Muhayyo Nurmatovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada ayollar bandligini ta‘minlash va ularni tadbirkorlik faoliyatiga jalb qilishning dolzarb masalalari yoritilgan. Ayollarning mehnat bozoridagi o‗rni, mavjud muammolar va ularni hal etish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, davlat tomonidan ayollarni qo‗llab-quvvatlash siyosati, qonunchilik asoslari va amaliy dasturlar ko‗rib chiqilgan.. Maqolada xorijiy tajribalar bilan birga O‗zbekistonda olib borilayotgan islohotlar misolida ayollar tadbirkorligini rivojlantirishga doir tavsiyalar berilgan.