Dehqonchilikning Qoʻqon xonligi iqtisodiyotidagi oʻrni - Abbosov Azizbek Muhammadsoli oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola Qoqon xonligi iqtisodiyotidagi dehqonchilikning orni va ahamiyatini organadi. Maqolada xonlik davrida qishloq xojaligi mahsulotlarining iqtisodiy faoliyatdagi roli, dehqonchilikning savdo-sotiq va soliq tizimiga tasiri tahlil qilinadi. Shuningdek, dehqonchilikning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga qoshgan hissasi va uning xonlikning umumiy barqarorligidagi orni korib chiqiladi.