KORPORATIV BOSHQARUVNING GLOBAL TENDENSIYALARI VA ULARNING XALQARO INVESTITSIYALARGA TA’SIRI - Ro’zimboyeva Kumushoy Shodlik qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada korporativ boshqaruvning zamonaviy global tendensiyalari va ularning xalqaro investitsiyalarga ta'siri tahlil qilingan. Maqolada korporativ boshqaruvning asosiy tamoyillari, ESG (ekologik, ijtimoiy va boshqaruv) mezonlarining o‘sib borayotgan ahamiyati, raqamli transformatsiya, direktorlar kengashining xilma-xilligi va aksiyadorlar faolligi kabi dolzarb mavzular yoritilgan. Shuningdek, maqolada milliy va xalqaro regulyativ o‘zgarishlar, korporativ boshqaruv amaliyotlarining mintaqaviy farqlari hamda pandemiyaning ta’siri ko‘rib chiqilgan. Maqola korporativ boshqaruvning milliy va global kontekstdagi ahamiyatini o‘rganish, xalqaro investitsiyalar oqimini yaxshilash bo‘yicha strategik tavsiyalarni taklif etadi.