QADIMI TOXARISTON MADANIYATI DURDONASI - ZARTEPA YODGORLIGI - Абдулакимова Дилжахон Болтаевна (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Zartepa — O‗zbekistonning Surxondaryo viloyati hududida joylashgan qadimiy arxeologik yodgorlik hisoblanadi. Bu joydan topilgan arxeologik materiallar Kushon davriga oid bo‗lib, milodiy I–III asrlarda rivojlangan shahar madaniyati, me‘morchilik uslubi va jamiyat tuzilishi haqida muhim ma‘lumotlar beradi.