QADIMGI VA ILK O`RTA ASRLARDA ERON ARXITEKTURASI VA ME’MORCHILIGINING O`ZIGA XOSLIGI - Otajonova Gulnoza Karimjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada Eron me'morchiligi o'zining chuqur tarixi va o'ziga xos uslubiy elementlari bilan qadimgi va erta o'rta asrlarda rivojlanib, nafaqat mintaqaga, balki butun dunyoga ta'sir ko'rsatganligi haqida ma‘lumot beriladi. Bundan tashqari Qadimgi Fors imperiyasining dastlabki davrlaridan to islom davrigacha bo'lgan ushbu me'morchilik an'anasi madaniy, diniy va texnologik yutuqlarning ajoyib uyg'unligini taqdim etishi haqida ham ko`proq yoritiladi.