Anorni qayta ishlash va undan sharbat olish texnologiyasi: zamonaviy yondashuvlar va istiqbollar - Xasanova Xolida Ibodullayevna; Suvonqulov Raxmatilla Alimardon ogli; Qodirov Javoxir (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada anor mevasini qayta ishlash va undan sharbat olish texnologiyasining zamonaviy yondashuvlari tahlil qilingan. Mevalarni saralash, yuvish, yadro ajratish, sharbat siqish, filtrlash, pasternizatsiya va qadoqlash kabi asosiy bosqichlar ko„rib chiqilgan. Sharbat sifatini saqlashda gigiyena, mikrobiologik xavfsizlik va texnologik nazorat muhimligi ta‟kidlangan. Anor sharbatining sog„liq uchun foydalari, oziq-ovqat sanoatidagi ahamiyati va yuqori sifatli mahsulot olish imkoniyatlari zamonaviy texnologiyalar asosida tahlil qilingan.