Universitetlarning ekologiyaga ta’sirining me’zonlari - Abbosova Aziza Orif qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada mavzuni bayon etishning turli xil metodlaridan foydalanilgan holda unversitetlarning atrof-muhitga ta’sirini baholash mezonlarini ilmiy- nazariy tahlil qilgan. Ushbu maqolaning maqsadi universitetlarning atrof-muhitga ta‟sirini baholash, ularga umumiy tasnif berish, ularni tahlil qilish va xulosalar berishdan iborat. Bugungi kunda ekologik muammolar dolzarb masala bo‟lib kelmoqda, ushbu vaziyatda unversitetlarning ekologiyaga qanday holatda ta‟sir qilishi mumkin bo‟lgan holatlar va ularning ta‟sir doirasi qanday oqibatlarga olib kelishi haqida batafsil yoritilib o‟tilgan. Barcha kompaniyalar shu jumladan universitetlarning ham atrof-muhitga ta‟sirini oldini olish va ijobiy ta‟sir ko‟rsatishning turli xil usullarini ham ko‟rib chiqamiz.