ZAMONAVIY ARXITEKTURA ASOSCHILARINING INQILOBIY YONDASHUVLARI VA ULARNING ARXITEKTURA TARIXIDAGI O’RNI - Maxmudova Mohinur (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Bu maqolada zamonaviy arxitekturaning asoschilaridan bo'lgan muhim shaxslar va ularning arxitekturadagi o'rni ko'rib chiqiladi. Arxitekturani inson ehtiyojlariga moslashtirish, san‘at, arxitektura va texnologiya o‘rtasida muvozant yaratish, arxitekturani tabiat bilan uyg‘unlashuvi va futuristik yondashuvni, dinamizmni va jismoniy harakatni arxitekturaga kirib kelishi tahlil qilinadi.