Entoni Blerning siyosiy faoliyati va mafkuraviy yondashuvi - Mamatazimov Qudratillo (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Buyuk Britaniya Leyboristlar partiyasining yetakchilaridan biri hisoblanmish, Entoni Bler (1953-yil 6-mayda, Edinburg, Shotlandiyada tug‗ilgan) haqida ya'ni uning 1997—2007-yillarda Buyuk Britaniyaning bosh vaziri lavozimida faoliyat yuritgani va U Buyuk Britaniya tarixida 1812-yildan beri eng yosh bosh vazir bo‗lish bilan birga, leyboristlar orasida eng uzoq vaqt hukumat boshqaruvini olib borgan siyosatchi sifatida ham tarixda qolganligi. Uning boshqaruv muddati ketma-ket 10 yilni tashkil qilgan bo‗lib, bu so‗nggi 150 yillik davr ichida Margaret Tetcherdan keyingi eng uzun bosh vazirlik davri sifatida qayd etilganligi haqida, uning siyosiy faoliyati haqida fikr yuritiladi.