MASHINASOZLIKDA FOYDALANILADIGAN GEOMETRIYA O’LCHOV ASBOBLARINI TEKSHIRISH VA SINOVDAN O’TKAZISH - Sotvoldiyev Axrorbek Umidjon o’g’li; Sh. Xolmirzayev (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada mashinasozlik sanoatida ishlatiladigan geometrik o‗lchov vositalarining ahamiyati, ularni kalibrlash va sinovdan o‗tkazish zarurati tahlil qilinadi. O‗lchov vositalarining aniqligi ishlab chiqarish sifati va mahsulotning ishonchliligiga bevosita ta‘sir ko‗rsatishi asoslab berilgan. Shuningdek, malakali mutaxassislar yetishmovchiligi, eskirgan uskunalar va nazorat tizimidagi kamchiliklar sohadagi dolzarb muammolar sifatida ko‗rsatilib, ularni bartaraf etish bo‗yicha amaliy takliflar berilgan.