Kolxaminning 2-metil-5-etilpiridin bilan yangi hosilasini olingan spektri - Aliqulov Rustam Valiyevich; Eshdavlatova Muxlisa Alim qizi; Eshdavlatova Gulasal Alim qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Tropolon guruhlari alkaloidlari asosida yaratilgan dori vositalari dunyosida ular tibbiyot amaliyotida va organik sintezda keng qo'llaniladi. Alkaloidlar guruhiga tropolonlar kiradi, ularning ishlab chiqaruvchilari kolxikum (Colchicum L.) va Liliaceae oilasiga tegishli o'simliklardir.