Xizmat tekshiruvi: Xodim va ish beruvchi o’rtasidagi mehnat intizomini mustahkamlash vositasi sifatida - Ozodov Inoyatullo Alisher o’g’li; Jurakulova Rushana Sharofovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada mehnat munosabatlari doirasida o„tkaziladigan xizmat tekshiruvi instituti yoritib beriladi. Xizmat tekshiruvi ish beruvchilar va xodimlarning huquq va manfaatlarini himoya qilish, mehnat intizomini mustahkamlash hamda ish joyida qoidabuzarliklarni va unga sabab bo„ladigan shart-sharoitlarni samarali hal qilish uchun muhim jarayon hisoblanadi. Quyida ushbu jarayonning milliy va chet el mamlakatlari qonunchiliklariga muvofiq tartibi tushuntirilgan bo‟lib, bunda milliy va xorijiy qonunchilik manbalari o„rganib chiqilib, qiyosiy-tahliliy metodlardan foydalanilgan. Maqolada, shuningdek, xizmat tekshiruvini o„tkazishni belgilovchi amaldagi qonun normalarida mavjud bo‟lgan kamchiliklar ham ko‟rsatib o‟tilib, takliflar berilgan.