Maktabgacha ta’limda yosh davrlarining o‘ziga xos xususiyatlari - Ergasheva Umrinisso (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta‟lim bosqichidagi turli yosh davrlarining o„ziga xos psixologik, ijtimoiy, emotsional va kognitiv rivojlanish xususiyatlari yoritilgan. 3–4 yoshli bolalar va 5–6 yoshli bolalarning rivojlanish jarayoni o„zaro taqqoslab o„rganilgan hamda har bir bosqichda ta‟lim-tarbiya jarayonini qanday tashkil etish lozimligi haqida tavsiyalar berilgan. Shuningdek, bolalarning o„yin faoliyati, nutq rivoji, ijtimoiy munosabatlari va emotsional holatlari orqali ularning shaxsiy taraqqiyotiga ta‟sir etuvchi omillar tahlil qilingan. Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar bilan ishlashda yoshga mos yondashuvning ahamiyati asoslab berilgan.