Elektrokardiografiya (EKG): Yurak elektr faoliyatini tahlil qilishning zamonaviy diagnostik asosi - Akramov Bahodirjon; Xodjayeva Diyora Zuhriddinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Elektrokardiografiya (EKG) – yurak mushaklarining elektr faolligini grafik tarzda qayd etuvchi va tahlil qiluvchi eng ishonchli, qulay va keng qo‘llaniladigan diagnostik usullardan biridir. Ushbu maqolada EKGning zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni, yurak ritmlari, o'tkazuvchanlik buzilishlari, ishemiya, infarkt kabi yurak kasalliklarini erta aniqlashdagi ahamiyati batafsil yoritiladi. Shuningdek, EKG apparatlarining evolyutsiyasi, raqamli texnologiyalar bilan uyg‘unlashuvi, portativ va mobil EKG qurilmalarning paydo bo‘lishi orqali bemorlarni real vaqt rejimida kuzatish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqola orqali EKG metodikasining nazariy asoslari, amaliy ahamiyati va uni to‘g‘ri talqin qilishdagi muhim jihatlar ilmiy-nazariy yondashuv asosida ochib beriladi.