KITOB O‘QIYDIGAN BOLALAR – FIKRLAYDIGAN KATTALARGA AYLANISHADI - Yuldasheva Dilafruz Maxamadaliyevna; Kurbanova Xilolaxon Alisher qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning erta savodxonligini shakllantirish hamda idrokiy nutqini rivojlantirish usullari ko„rib chiqiladi. Kitobxonlik va o„qishga qiziqishni hosil qilish jarayonidagi qiyinchiliklar va ularning yechimi o„rganiladi. Maqola harflar va tovushlarni o„rgatish metodlariga, shuningdek, bolalarda fonematik idrokni rivojlantirish bo„yicha ta‟lim-tarbiya jarayonlarini olib borish uslublari bilan tanishtirishga qaratilgan.