Misr Turizmi: Iqtisodiy o’sish va muammolarni yengish yo’llari - Bekmurodova Feruza; Fazliddinova Sabohat; Baxtiyorova Kamola; Abdujambulova Nilufar (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Turizm butun dunyoda eng tez rivojlanayotgan va davlatlar iqtisodiyotiga yaxshi tasir ko‟rsatayotgan sohalardan biri hisoblanadi. Misr tarixiy va madaniy merosi bilan boshqalardan ajralib turadigan davlat bo‟lib, turizmni o‟zining iqtisodiy rivojlanishining asosiy omili deb ta‟riflaydi. Bu davlat turizm sohasini yana ham kengaytirishga potensiali yetsada, iqtisodiy barqarorligini taminlashda qiyinchiliklari bor. Bu maqola Misr turizmining iqtisodiyotga ta‟sirini o‟rganadi va asosiy muammolarini topib ularga yechim beradi. Misrda terrorizm tahdidlari va kuchsiz marketing strategiyasi bu soha rivojlanishiga yaxshigina muammo tug‟dirmoqda.