IJTIMOIY ONGDA IJTIMOIY TARMOQ VA AXBOROT OQIMI - SH.SH.Usmonova; D.S.Igamberdiyev; Erkinjonona Nigina Elyorjon qizi; Valiveya Gulsanam Baxromjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnalogiyalarining, xususan, ijtimoiy tarmoqlarning ijtimoiy ongga ta‟siri haqida fikr yuritiladi. Ijtimoiy tarmoqlar orqali axborotning tez tarqalishi ommaviy ongni shakllantirishdagi roli, shuningdek, ularning yoshlar va jamoatchilik tafakkuriga ta‟siri tahlil qilinadi. Maqolada, axborot oqimi orqali shakllanayotgan sterotiplar, axborot manipulyatsiyasi va uning ijtimoiy ongdagi aks sadosi muhokama qilinadi.