RAQAMLI IQTISODIYOT: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA UNING TAHLILI - Ashurboyev Farrux Alisher o’g’li; Ro’zimurodova Dilroz (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqola raqamli iqtisodiyotning zamonaviy tendensiyalarini va uning tahlilini o'rganishga qaratilgan. Raqamli texnologiyalar va innovatsiyalar iqtisodiy jarayonlarga qanday ta'sir ko'rsatayotgani, iqtisodiy sektorlarga bo'lgan yangi imkoniyatlar va muammolarni qanday yuzaga keltirayotgani tahlil qilinadi. Maqolada raqamli iqtisodiyotning global va mahalliy miqyosda rivojlanishining holati, shuningdek, kelajakka oid prognozlar ko'rib chiqiladi. Raqamli iqtisodiyotning O'zbekistondagi ahamiyati, uning ishlab chiqarish, savdo va xizmatlar sohalariga ta'siri hamda raqamli texnologiyalarning mamlakat iqtisodiyotidagi roli tahlil etiladi.