Talabalarni oʻqitishda texnologiyadan foydalanish - Samatov Dalerxon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola talabalarni o‗qitishda zamonaviy texnologiyalarning pedagogik modellar bilan integratsiyasini, uning o‗quv natijalariga ta‘sirini va baholash metodologiyasini tahlil qiladi. Blended learning, flipped classroom, gamifikatsiya va adaptiv o‗quv tizimlari kabi yondashuvlar sinf va masofaviy o‗rganishni uyg‗unlashtiradi, talabalarning motivatsiyasi hamda mustaqil o‗rganish ko‗nikmalarini oshiradi. Baholash uchun pre-test/ post-test, learning analytics, fokus-guruhlar va kvant-statistik metodlarning uyg‗unligi taklif etiladi. O‗zbekiston misollarida Moodle, CodeCombat, Khan Academy, ―Innopark‖ hamda mahalliy oliy ta‘lim muassasalari tajribasi keltirilib, texnologiya pedagogika sineriyasi natijalari ko‗rsatildi. Maqola oxirida infratuzilma, trening, monitoring va iterativ takomillashtirish bo‗yicha amaliy tavsiyalar beriladi.