Iqtisodiy resurslar va jamiyat ehtiyojlari - Abdunazarov Davlat (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqola iqtisodiy resurslar – tabiiy, inson kapitali, fizik va texnologik omillar – hamda jamiyat ehtiyojlari – biologik, xavfsizlik, ijtimoiy va o‗zini o‗zi rivojlantirish darajalari – o‗rtasidagi murakkab bog‗liqlikni tahlil qiladi. Ehtiyojlarni aniqlash mezonlari (iste‘mol so‗rovi, yashirin, normativ, sub‘ektiv) va resurs taqsimlash mexanizmlari (bozor mexanizmi, davlat tartibga solishi, ijtimoiy hamkorlik) hamda ularning kuchli va zaif tomonlari ko‗rib chiqiladi.