“NAVOIY” ERKIN IQTISODIY ZONASINING TASHKIL ETILISHI VA UNING ISTIQBOLLARI - Rahmatova Malika Sherzodovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada ―Navoiy‖ erkin iqtisodiy zonasining tashkil etilish sabablari, asosiy maqsadlari va iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan. Zonaning infratuzilmasi, xorijiy investitsiyalarni jalb etishdagi roli hamda ishlab chiqarish quvvatlarini rivojlantirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada ―Navoiy‖ erkin iqtisodiy zonasining mamlakat iqtisodiyotiga ta‘siri, yangi ish o‗rinlarini yaratishdagi o‗rni hamda eksport salohiyatini oshirishdagi istiqbollari muhokama qilingan. Tahlillar asosida zonaning kelajakdagi rivojlanish yo‗nalishlari bo‗yicha xulosalar berilgan.